By URL
By Username
By MRSS
Enter a URL of an MRSS feed
 
or

Kuvendi ka nisur paraditen e kësaj te hëne seancën e posaçme për te votuar draftin e ndryshimeve kushtetuese për heqjen e imunitetit. Sipas opozitës, e cila ishte e pranishme ne sallën e Kuvendit, 6 gushti është një date e përcaktuar ne mënyrë arbitrare nga shumica. Sekretari për Çështjet Ligjore ne PS, Fatmir Xhafaj, qe e mori fjalën i pari, këmbënguli se votimi duhet te kryhet ne shtator, se bashku me një pakete tjetër ndryshimesh kushtetuese qe lidhen me reformën ne drejtësi. Por kryeministri dhe lideri i mazhorances Sali Berisha tha se me këtë qëndrim Partia Socialiste po tenton te bllokoje për vitin e trete radhazi statusin kandidat te Shqipërisë. Sipas Berishës, deputetet milionere te opozitës po përdorin imunitetin për transporte te dyshimta ne dogana. Me këtë rast ai replikoi konkretisht me deputetin Saimir Tahiri. E menjëhershme replika e zotit Tahiri, qe përmendi ne fjalën e tij një sere skandalesh korrupsioni te qeverise, te denoncuara nga opozita. Seanca plenare po vijon aktualisht me fjalën e deputeteve te tjerë nga mazhoranca dhe opozita.Parliament has launched this morning a special session Monday to vote the draft constitutional changes to remove the immunity. According to the opposition, which was present in the Assembly Hall, 6 August is a date set arbitrarily by the majority. Secretary for Legal Affairs in the PS, Fatmir Xhafaj, who took the floor first, insisted that the vote should take place in September, along with another package of constitutional amendments related to judicial reform. But Prime Minister and leader of the majority Sali Berisha said that this attitude Socialist Party is trying to block the third consecutive year of candidate status to Albania. According to Berisha, opposition MPs are millionaires use to transport the suspect immunity in customs. On this occasion he replied specifically to the deputy Saimir Tahiri. The immediate reply of Mr. Tahiri, who mentioned in his speech a series of corruption scandals the government...