By URL
By Username
By MRSS
Enter a URL of an MRSS feed
 
or

Sinds de industriële revolutie is er maar weinig veranderd op het gebied van management. Vanaf dat de eerste T-Fordjes van de band rolden, zorgde management ervoor dat ingewikkelde taken opgebroken werden in kleine, herhaalbare stapjes.  Maar terwijl de wereld en het werk complexer is geworden, zijn we hetzelfde blijven managen. En dat is opmerkelijk. Professionals: die hebben helemaal niet zo'n rigide leiding nodig. Zelfsturing wordt het toverwoord en dat betekent het einde van de manager.

Over het einde van de manager praat presentator Rens de Jong met Ben Kuiken, journalist, bladenmaker en schrijver van het boek 'De laatste manager'. Jaap Peters, organisatieactivist en schrijver van verschillende boeken zoals 'Intensieve menshouderij' en 'Bij welke reorganisatie werk jij?'. En Jos de Blok, hij is oprichter en directeur bij Buurtzorg Nederland, een volledig zelfsturende organisatie.

Ook is er aandacht voor de nieuwste managementboeken in de recensie van Dominique Haijtema. Vandaag veel aandacht voor Twitter. Terugluisteren? Dat kan hier.